
Een heerlijk gerecht bereiden met ras el hanout
Ras el hanout is een Marokkaanse kruidenmix die vaak gebruikt wordt in de Noord-Afrikaanse keuken. Het is een combinatie van verschillende specerijen, zoals kaneel, koriander, komijn, paprikapoeder, gember, peper en nog veel meer. De mix wordt vaak gebruikt om gerechten zoals stoofschotels en soepen op smaak te brengen, maar kan ook worden gebruikt om vlees, vis en groenten te kruiden.
Een heerlijk recept dat ras el hanout gebruikt is Marokkaanse kipstoofpot
Dit gerecht is gemakkelijk te maken en zit boordevol smaak.
Ingrediënten
- 4 kippendijen
- 2 uien, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 paprika's, in stukjes gesneden
- 1 courgette, in stukjes gesneden
- 2 eetlepels ras el hanout
- 1 theelepel komijn
- 1 blik tomatenblokjes
- 500 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht zijn.
- Voeg de kippendijen toe en bak deze aan beide kanten bruin.
- Voeg de ras el hanout en komijn toe en bak deze kort mee totdat de geuren vrijkomen.
- Voeg de paprika's en courgette toe en bak deze 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat de stoofpot 30-40 minuten zachtjes sudderen tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn.
- Breng de stoofpot op smaak met zout en peper en serveer het gerecht met couscous of rijst.
Dit gerecht is een echte smaakexplosie door de combinatie van ras el hanout, komijn en groenten. Het is perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. Bon appétit!
We gebruiken te weinig kruiden en specerijen in Nederland
Van huis uit zijn we in Nederland niet gewend om meer kruiden en specerijen te gebruiken dan alleen een beetje zout en peper. En eigenlijk is dat heel jammer. Er is zoveel lekkers te ontdekken als je de specerijen – Van Beekum eenmaal hebt ontdekt! Niet alleen ras el hanout, maar ook veel andere specerijen zorgen ervoor dat iedere maaltijd weer iets bijzonders wordt.
Wat kun je nog meer met specerijen?
Je kunt er met specerijen voor zorgen dat iedere maaltijd bijzonder wordt. Maar je kunt er ook je drankjes mee "opleuken". Doe eens een snufje peper in de warme chocolademelk of wat anijs door de warme melk voor het slapen gaan. Specerijen zorgen ervoor dat het gewone bijzonder wordt. Alleen al een keer kerriepoeder door de ragout maakt dat je het gevoel hebt dat je zeer exotisch eten gemaakt hebt. En wat denk je van alle verschillende pepers die te koop zijn? Er is nog zoveel te ontdekken!