Handige tips om energie te besparen

Handige tips om energie te besparen

23 January 2023 Off By Anais

We weten allemaal dat groene energie beter is voor het milieu. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het ook goedkoper kan zijn. Wanneer je een energiecontract afsluit, kun je namelijk korting krijgen op je energierekening. Hier geven we je enkele tips om te besparen op je energiekosten. Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is. Een slecht geïsoleerd huis zorgt ervoor dat je meer energie verbruikt om het warm of koel te houden. Isolatie is dus belangrijk als je wilt besparen op energie. Probeer zo min mogelijk elektronische apparaten te gebruiken. Als je de wasmachine aan hebt staan, zet dan bijvoorbeeld ook de vaatwasser uit. Dit kan veel energie besparen. Kies voor LED verlichting in plaats van traditionele gloeilampen en spaarlampen. LED-lampen gebruiken tot 80% minder energie dan gloei of spaarlampen. Dit zijn allemaal kleine tips die je kunnen helpen. Maar wat simpelweg ook een groot verschil maakt is het type energiecontract dat je hebt. In deze blog gaan we het hebben over het slimste energiecontract, en de voordelen van Zonneplan.

Wat is Nederlands slimste energiecontract?

Wanneer je jouw energie afneemt via een dynamisch energiecontract, profiteer je van lagere tarieven wanneer er vraag is naar stroom. Dit komt omdat je dan stroom inkoopt tegen de actuele spotprijs. Op momenten dat de vraag naar stroom laag is of er overcapaciteit aanwezig is, bespaar je geld op jouw energierekening. Dit noemen wij nog eens een slim energiecontract. Bovendien ontvang je groene stroomcertificaten als garantie dat je 100% duurzame elektriciteit ontvangt. Je weet dus zeker dat je bijdraagt aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarnaast profiteer je ook van stroomprijzen die gelinkt zijn aan de inflatie. Zo ben je niet direct gevoelig voor stijgingen van de energiemarkt en blijft jouw contract altijd scherp geprijsd!

De voordelen van Zonneplan

Het gebruik van Zonneplan brengt veel voordelen met zich mee. Slimme laadpalen die de laadpaal oplaadt met zoveel mogelijk groene energie. Zonnepanelen die BTW-vrij te verkrijgen zijn. En de Zonneplan app die jou overal en altijd dingen kan laten aanpassen. Het Zonneplan is bewezen goedkoper dan andere contracten. Wanneer je jezelf aanmeldt voor het Zonneplan ontvang je direct een kosteloos energie adviesgesprek met een ervaren adviseur. In dit adviesgesprek leggen we samen met jou uit wat er mogelijk is op het gebied van duurzame energie voor uw woning of bedrijfspand. Vervolgens ontvang je van ons een maatwerk plan met daarin de verschillende scenario's die we besproken hebben, inclusief de totale kosten en de terugverdientijd. Dit alles is geheel gratis en vrijblijvend!