Je eigen lunchroom starten? Zo pak je het stap voor stap aan!

Je eigen lunchroom starten? Zo pak je het stap voor stap aan!

8 October 2022 Off By Anais

Ben je van plan om je eigen lunchroom te starten?Dat is een hele uitdaging, want er komt heel wat bij kijken. Denk maar aan het uitkiezen van een geschikte locatie, het inrichten van de ruimte, het aanvragen van een vergunning en het inschakelen van de juiste leveranciers. In dit blog lees je hoe je stap voor stap je eigen lunchroom kunt opzetten.

Een lunchroom starten: de eerste stappen

Allereerst is het belangrijk om je bedenking goed uit te werken. Waar wil je je lunchroom vestigen? Wat is je doelgroep? Wat wil je serveren? Wie gaat er werken in je lunchroom? Er komen heel wat beslissingen aan te pas bij het opzetten van je eigen lunchroom.

1. Kies een geschikte locatie

De eerste stap is het uitzoeken van een geschikte locatie. Let hierbij goed op de bereikbaarheid en parkeergelegenheid. Ook is het belangrijk om na te gaan of er voldoende voorzieningen in de buurt zijn, zoals een supermarkt of een wasserette.

2. Richt de ruimte in

Nadat je een locatie hebt gevonden, is het tijd om de ruimte in te richten. Denk goed na over de indeling van de lunchroom. Het is belangrijk dat alles goed bereikbaar is en dat er genoeg plek is om te zitten. Ook is het belangrijk om de juiste keukenapparatuur aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een goede koffiemachine, heteluchtoven, vriezer en koelkast.

3. Aanvragen van vergunningen

Nu je een locatie en een inrichting hebt, is het belangrijk om de juiste vergunningen aan te vragen. Denk hierbij aan een vergunning voor het openen van een lunchroom en een vergunning voor het gebruik van de ruimte.

4. Inschakelen van leveranciers

Nadat je alle vergunningen hebt geregeld, is het tijd om de juiste leveranciers in te schakelen. Denk hierbij aan een cateraar of een bedrijf dat verse producten levert.

5. Werving van personeel

Nu alles geregeld is, is het tijd om personeel te werven. Denk goed na over de functies die je wilt invullen in je lunchroom. Zorg ervoor dat je een goede balans hebt tussen ervaren en onervaren personeel. De laatste stap is het opleiden van je personeel.

6. Promotie van je lunchroom

Nadat je lunchroom eenmaal open is, is het belangrijk om je lunchroom te promoten. Denk hierbij aan het maken van een website of een Facebook-pagina. Ook is het belangrijk om flyers en posters te maken.

7. Evaluatie

Na een tijdje is het belangrijk om je lunchroom te evalueren. Let hierbij goed op de omzet en de klanttevredenheid. Ook is het belangrijk om te kijken naar de kosten en de winst.