Oefenen voor een politie test is een goed idee

Oefenen voor een politie test is een goed idee

2 November 2022 Off By Anais

Wil je graag bij de politie werken? Dan heb je nog heel wat te doen voor je dat daadwerkelijk kunt gaan doen. Je moet heel wat tests doen en je moet er, natuurlijk, voor zorgen dat je in topconditie bent. Deze tests zijn zwaar en moeilijk. Je kunt er dus maar beter voor trainen. Je kunt online oefenen voor de politie test. Het oefenen voor de politie test kan ervoor zorgen dat je in één keer wordt aangenomen en dat je dus op weg bent om je droombaan te krijgen. Het is hard werken, maar door goed te oefenen voor de politie test is de kans veel groter dat je er goed door komt.

Wat wordt er gevraagd tijdens een politie test?

De politie test bestaat uit twee onderdelen die weer zijn onderverdeeld in verschillende secties. Je krijgt én een congnitieve capaciteiten test én een taaltest. Ben je al goed in Nederlands, dan heb je dus een voorsprong. Maar die test op cognitieve capaciteiten is voor iedereen lastig. Tot je er op kunt oefenen. Denk dan bijvoorbeeld aan een matrix redeneren. Dit is een test met 9 vlakken waarvan er één leeg is. Jij moet bepalen welke pijl, welk getal of welke afbeelding in het negende vlak hoort. Gokken heeft geen zin. Oefenen wel!

Veel mensen willen graag bij de politie

Het enige dat ze tegenhoudt is de politie test. Je kunt hiervoor oefenen en je kunt ervoor trainen. Er is dus eigenlijk niets dat in de weg staat van een glansrijke carrière bij de politie. Eenmaal bij de politie is het weer hard werken, maar dat maakt het werk ook direct zo interessant. Het ene moment loop je te surveilleren in een wijk, het volgende moment sta je het verkeer te regelen bij een ongeval. Weer een andere keer help je een burenruzie te sussen. Het werken bij de politie is nooit saai!

Voor wie is de politie een goede baan?

Iedereen vanaf 18 jaar die interesse heeft kan zich aanmelden voor de politieacademie. Dat wil dan nog niet zeggen dat je wordt aangenomen. Je zult dus een politie test moeten doen en er zijn ook randvoorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo moet je mentaal en fysiek fit zijn. Psychische stoornissen en een verleden van drank- en drugsmisbruik kunnen een oorzaak zijn van niet aangenomen worden op de politieacademie. Ook worden er medische eisen gesteld als goed kunnen zien op een grote afstand en natuurlijk het hebben van een goed gehoor.