Tips bij het kopen van een traplift!

Tips bij het kopen van een traplift!

29 January 2023 Off By Anais

Steeds meer mensen willen langer in hun eigen huis blijven wonen en dat is niet heel raar. Uit onderzoek blijkt dat de meeste 75-plussers in hun eigen woning willen blijven. Dit kan natuurlijk alleen als het veilig is en dit betekent dat er soms veranderingen in huis moeten komen. Dingen zoals de trap op en af gaan, kunnen een stuk moeilijker worden en een groot obstakel zijn voor ouderen. Veel ouderen hebben namelijk moeite met de trap op en af gaan, zo kan het enorm gevaarlijk zijn. Een traplift is dan een ideale oplossing om op een veilige manier naar de bovenste verdieping te komen. Toch is het kopen van een traplift heel erg lastig en zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Waar moet je op letten bij het kopen van een traplift? In dit artikel geven we handige tips, zodat je een prachtige traplift kunt kopen.

De prijs van de traplift

De prijs van de traplift is heel erg belangrijk, want het is een flinke investering. Een nieuwe traplift op maat laten maken kan soms duizenden euro’s kosten. De kosten hangen af van jouw trap situatie en jouw wensen. Een traplift met een rechte rail is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een traplift met bochten. Wij raden daarom altijd aan om te kiezen voor een tweedehands traplift, zodat je ook echt geld kunt besparen. De meeste tweedehands trapliften werken nog prima, mits je ze bij een betrouwbare aanbieder koopt. Hierbij is het van belang dat de aanbieder ook garantie aanbiedt over de traplift. In sommige gevallen is het mogelijk om gebruik te maken van een subsidie. Je hoeft op deze manier soms helemaal niets te betalen en dat is natuurlijk een groot voordeel.

De traplift moet natuurlijk ook op de trap passen en hierbij moet je goed naar de trap kijken. Heb jij een smalle trap? Dan is het aangeraden om echt te kiezen voor een traplift smalle trap.

Traplift huren

Heb jij momenteel niet de middelen om een tweedehands traplift te kopen? Dan is dat erg vervelend wanneer je echt een traplift nodig hebt. Gelukkig kun je een traplift ook huren en zitten hier juist veel voordelen aan verbonden. Vooral wanneer je een traplift tijdelijk nodig hebt, is een traplift huren ideaal. Je betaalt een maandelijks bedrag aan de verhuurder en wanneer je hem niet meer nodig hebt, kun je hem gewoon terugbrengen.